Useissa metsästysmuodoissa on metsästäjän mahdollista lisätä omaa näkymistään käyttämällä huomiovärillistä vaatetusta ilman, että siitä on merkittävästi haittaa metsästyksen onnistumiselle. Eläimet havaitsevat liikkeen helposti, mutta liikkumatta paikallaan oleva huomioväriä käyttävä metsästäjä ei välttämättä tule havaituksi, jos vaan pysyy liikkumatta paikallaan ampumatilanteeseen asti.
Haluatko sinä erottua joukosta ja näkyä muille metsästäjille lisäten omaa turvallisuuttasi? Asiaa kannattaa miettiä esimerkiksi oheisten kuvien pohjalta.
On hyvä tiedostaa, että osalla ihmisistä on eritasoisia väreihin liittyviä näkemisen vaikeuksia. Huomiovärin koko sekä kohteen etäisyys vaikuttavat siihen, miten hyvin tällainen ihminen erottaa huomiovärillisen kohteen. Onkin erityisen tärkeää, että metsästyksen yhteydessä hyödynnetään huomiovärin lisäksi myös muita turvallisuutta edistäviä keinoja. Seuruemetsästyksen yhteydessä tällaisina toimivat muun muassa erilaiset karttapalvelut, joissa kaikkien metsästäjien sijainnit erottuvat. Myös Oma riista -palvelun karttatoiminnoissa voi seura lisätä passipaikat näkyviin, jolloin jokainen metsästäjä tietää missä naapuripassit sijaitsevat ja jokainen löytää gps:n ja Oma riista -palvelun kartalla olevien passipaikan lisätietojen perusteella juuri oikeaan paikkaan.
Metsästysasetus 22 §
Hirvieläinten metsästyksessä käytettävät varusteet
Kuusipeuran, saksanhirven, japaninpeuran, hirven, valkohäntäpeuran ja metsäpeuran metsästyksessä metsästykseen osallistuvien on käytettävä oranssinpunaista tai oranssia päähinettä tai päähineen suojusta ja ylävartalon peittävää vaatetta. Oranssia tai oranssinpunaista väriä on oltava vähintään kaksi kolmasosaa vaatteen ja päähineen näkyvästä pinta-alasta.
Edellä 1 momentissa säädetty vaatimus ei kuitenkaan koske metsästäjää, joka metsästää rakennelman suojasta tai metsästysjousella.
Lähde: finlex.fi